به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی و گردشگری شهر تاریخی میبد در این خصوص گفت: در فاز نخست و پس از تدوین اصول راهنما و دستورالعمل های آزمايشگاه و آناليزهاي مورد نياز، فعالیت های این آزمایشگاه با موضوع حفاظت از آثار تاریخی و یافته های فرهنگی در محدوده بافت های ارزشمند و محوطه های باستانی پیش رفت و دستاوردهای مفیدی در زمینه تزئینات گلین وابسته به معماری، حفاظت از ساختارهای خشتی، کتیبه های تاریخی و آثار چوبی حاصل شده است.
ساشا ریاحی مقدم تصریح کرد: در چند سال گذشته به دلیل عدم تخصیص اعتبار لازم در این خصوص فعالیت ها در این واحد ناتمام مانده بود که با بهبود نسبی شرایط، هم اکنون فعالیت آن از سر گرفته شد.
همچنین وی اشاره کرد: با توجه به گستردگی محدوده ثبت شده بافت فرهنگی ـ تاریخی میبد و همچنین وجود محوطه های باستانی فراوان، فعالیت این واحد می تواند نقش مهمی در مدیریت و ارتقای دانش فنی در زمینه رویکردهای مرمتی داشته باشد. براین اساس در حال حاضر با توجه به نیازها و اولویت های پژوهشی پایگاه، فعالیت ها در بخش حفاظت و مقاوم سازی خشت در محل نارین قلعه میبد و بررسی و کنترل عوامل فرسودگی زیستی در مقیاس محلات بافت تاریخی در جریان است.
ریاحی خاطرنشان ساخت: این آزمایشگاه در حال حاضر به طور موقت در خانه سالار (پایگاه پژوهشی میبد) قرار دارد که در برنامه توسعه آتی پایگاه، یکی از خانه های تاریخی مجاور آن بدین منظور پیش بینی شده است و پس از تملک و انجام امور اداری تجهیز و به عنوان مرکز آزمایشگاهی در زمینه حفاظت و مرمت خشت، گسترش خواهد یافت.
گفتنی است: آزمایشگاه حفاظت و مرمت پایگاه پژوهشی میبد به طور جدی از سال 1382 و با استقرار این مجموعه پژوهشی، اجرایی در خانه سالار، به عنوان اولین آزمایشگاه مرمت آثار تاریخی استان یزد آغاز به کار کرده و در این مدت با هدف ارتقای فعالیت های علمی و مرمت های اصولی مبتنی بر پژوهش به کار خود ادامه داده است.
انتهای پیام/